A YouTube jelenleg egy új, átfogó mesterséges intelligencia funkciót tesztel, amely segít a nézőknek a legtöbbet kihozni a megtekintett videókból azáltal, hogy megkönnyíti a valós idejű kérdések és válaszok interakcióit közvetlenül a videókon belül.

Ez a funkció jelenleg még kísérleti fázisban van, és a YouTube Android-alkalmazására korlátozódik azon YouTube Premium előfizetők számára, akik legalább 18 évesek, és az Egyesült Államokban élnek.

Miután engedélyezte a funkciót a fiókjában, egy „Kérdezzen” gombot fog látni a jogosult videók alatt. A nézők ezután beírhatnak kérdéseket a videóval kapcsolatban, vagy választhatnak a rendelkezésre álló parancssorok közül, amelyekben összefoglalókat vagy kapcsolódó tartalmat kérhetnek. A mesterséges intelligencia ezután a videótartalmat és a lekérdezést is feldolgozza, és a lejátszás szüneteltetése nélkül kínál a környezetreleváns válaszokat.

A válaszok a beszámolók szerint meglehetősen pontosnak és meglepően gyorsnak tűnnek, ami azt jelzi, hogy a Google mesterséges intelligenciája már előre elemzi a YouTube-videókat, még azelőtt, hogy elindítanánk a funkciót.

Mindez nagyon jól hangzik, és már alig várjuk, hogy hozzánk is elérjen.

Forrás: Android Authority