A Meta mostantól együttműködik az Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Nemzeti Központjával (NCMEC), hogy kiterjessze „Take it Down” kezdeményezését, amely egyszerű, adatvédelembarát módszert kínál az intim képek online terjedésének kezelésére.

Az eredetileg tavaly februárban elindított Take it Down lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy digitális aláírást készítsenek képeikről, amelyeket aztán az interneten másolatok keresésére használhatnak fel.

„Az emberek felkereshetik a TakeItDown.NCMEC.org webhelyet, és beküldhetnek eseteket, amely proaktívan megkeresi intim képeiket a résztvevő alkalmazásokban. A Take It Down egyedi hash értéket – egy numerikus kódot – rendel a képükhöz vagy videójukhoz privát módon, közvetlenül a saját eszközükről. Miután elküldték a hash-t az NCMEC-nek, a miénkhez hasonló vállalatok ezek segítségével megtalálhatják a kép másolatait, eltávolíthatják azokat, és megakadályozhatják, hogy a tartalom a jövőben megjelenjen az alkalmazásainkon.”

Eddig a lehetőséget angol és spanyol nyelven tették elérhetővé, de most a Meta és az NCMEC több országra és nyelvre is kiterjeszti a programot, magyarra egyelőre nem.

Forrás: Social Media Today