A Meta nemrégiben új, mesterséges intelligencia alapú eszközöket, valamint a Meta Verified szolgáltatást vezette be a WhatsApp Business platformon. Ezek az újdonságok a vállalkozások számára még hatékonyabb ügyfélszolgálatot és célzottabb marketinget tesznek lehetővé.

MI a WhatsApp Businessben

A mesterséges intelligencia a WhatsApp Businessben a vállalkozások leggyakoribb kérdéseire ad automatikus válaszokat. Ez a funkció tehermentesíti az ügyfélszolgálati csapatokat, így azok a komplexebb problémákra koncentrálhatnak. Emellett az MI segít a vállalkozásoknak új termékeket ajánlani az érdeklődő ügyfeleknek, növelve ezzel az eladásokat.

Meta Verified a WhatsApp Businessben

A Meta Verified program a WhatsApp Business fiókok számára is elérhetővé vált. Az ellenőrzött fiókok további biztonsági funkciókat kapnak, például védelmet élveznek a személyiséglopás ellen. Emellett a Meta Verified fiókok több eszközön is használhatók, ami megkönnyíti a csapatmunkát. Az ellenőrzött fiókok egy jelvényt kapnak, amelyet a WhatsApp csatornájukon és egyéni WhatsApp oldalukon is megjeleníthetnek, ezzel is erősítve a bizalmat a felhasználók körében.

Nagyobb vállalkozások felhívása

Bemutaták azt a lehetőséget, hogy a WhatsAppon egyetlen koppintással felhívhatunk nagyobb vállalkozásokat. Ha bonyolult utazási kérelme van, vagy új számla nyitását szeretné megbeszélni bankjával, egy gyors hívás lehet a legjobb módja annak, hogy segítséget kérjen.

További fejlesztések

A Meta a WhatsApp Business platformot folyamatosan fejleszti, hogy az még jobban megfeleljen a vállalkozások igényeinek. A mesterséges intelligencia és a Meta Verified bevezetése mellett a cég további újításokat is tervez a közeljövőben, például a fizetési lehetőségek bővítését és a marketing eszközök fejlesztését.

Forrás: Meta