A Meta bejelentette, hogy beszünteti az ausztrál hírügynökségek kifizetését a hírtartalmaktól való szélesebb körű elmozdulás részeként.

2024. április elején megszüntetjük a Facebook News szolgáltatást – a Facebook könyvjelzőinek részében található külön fül, amely a híreket helyezi előtérbe. Vállalatként időnket és erőforrásainkat olyan dolgokra kell összpontosítanunk, amelyekről az emberek azt mondják, hogy többet szeretnének látni a platformon, beleértve a rövid formátumú videókat is.”

A Meta továbbá megjegyzi, hogy a Facebook News használata Ausztráliában és az Egyesült Államokban több mint 80 százalékkal esett vissza az elmúlt évben.

A Meta szerint a jelenlegi megállapodásokat tiszteletben tartják, de nem köt új fizetési megállapodásokat az ausztrál kiadókkal.

A Meta régóta azt vallotta, hogy a hírtartalom a szolgáltatásának csekély részét képezi. A mostani bejelentésben a Meta megismételte, hogy a hírek kevesebb mint 3 százalékát teszik ki annak, amit az emberek világszerte látnak a Facebook hírfolyamában. Ráadásul most valószínűleg kevesebb, mint valaha, ezért a Meta teljesen kilép a hírek üzletágból.

Forrás: Social Media Today