A Meta néhány új frissítést jelentett be a Facebook Reelshez, amik közül talán a legfontosabb, hogy 60 másodpercről 90-re növelik a Reelsek engedélyezett hosszát.

Vannak olyanok, akik ezzel már kifogásolják, hogy a Reels rövid videók megosztójaként reklámozza magát, de a platform lényegében csak a trendet követi. A TikTokra egyébként legfeljebb 10 perces videókat tölthet fel, viszont a YouTube Shorts maradt egyelőre a 60 másodpercen.

Ezen kívül a Meta az Emlékeket is integrálja a Reelsbe, és egyből meg lehet azokat ott osztani.

Facebook-felhasználók milliói osztják meg emlékeiket az alkalmazásban nap mint nap, és a Reels terjesztési lehetőségként történő hozzáadásával egyszerű módja lehet annak, hogy minél többen vegyenek részt a formátumban, és nézzék meg a Reels funkciót az alkalmazásban.

És végül, a Meta kiterjeszti a Reels sablonok lehetőségét a Facebookra, ami megkönnyíti a felkapott videóstílusok és -formátumok reprodukálását.

A tekercssablonok már elérhetőek az Instagramon, ezzel az új variációval konkrét, felkapott klipeket is kiemelve, amelyek több módot kínálnak a legújabb stílusok megismerésére.

Forrás: Social Media Today