A Meta mostantól alapértelmezés szerint szigorúbb adatvédelmi szabályozást vezet be a Facebookon minden 16 éven aluli felhasználó számára.

A szigorúbb adatvédelmi beállítások korlátozzák, hogy ki láthatja ismerőslistáját és az általuk követett oldalakat az alkalmazásban, ugyanakkor elrejti azokat a bejegyzéseket is, amelyeken meg vannak jelölve, és megakadályozza, hogy a kapcsolaton kívüliek megjegyzéseket fűzzenek nyilvános bejegyzéseikhez.

Az intézkedések biztosítják, hogy a fiatalok magasabb szintű adatvédelmet élvezzenek az alkalmazásban. 

A Meta tavaly júliusban valósított meg hasonlót az Instagramon, a 16 év alatti felhasználók már alapértelmezés szerint privát fiókba léptek, ami azt jelenti, hogy a kapcsolaton kívüliek nem láthatják és nem kommentálhatják bejegyzéseiket vagy történeteiket, miközben a Felfedezésben sem jelennek meg.

A Facebook új folyamata nem megy el eddig, mivel a felhasználói profilok továbbra is megjelennek az alkalmazásban. De lényegében ugyanaz, mivel biztosítja, hogy csak azok láthassák a tartalmukat, vagy lépjenek kapcsolatba a felhasználóval, akiket kapcsolattartóként jóváhagytak.

Ezen túlmenően a Meta új eljárást is tesztel, amely korlátozza a gyerekeket abban, hogy alkalmazásaiban “gyanús” felnőttekkel léphessenek kapcsolatba. A Meta megakadályozza, hogy ezek a felhasználók üzenetet küldhessenek a fiatal felhasználóknak, és eltávolítja fiókjaikat az „Emberek, akiket ismerhet” ajánlásaiból.

A Meta új értesítéseket is hozzáad, amelyek arra ösztönzik a fiatal felhasználókat, hogy használják a különféle védelmi eszközöket és funkciókat az alkalmazásban.

Forrás: Social Media Today