Pár órát élt csak az a bizonyos kék pipa, ami eredetileg a hitelesített oldalakat jelentették a Twitternél cirka 13 évig, majd tette teljesen értéktelenné Elon Musk, miután átvette a céget.

Ahogy arról már a Marketing Morzsákon is írtunk, Musk megérkezése után elkezdték 8 dollárért árulni a kék pipát, így gyakorlatilag bárki úgy tűnhetett a platformon, mint aki hivatalos és megerősített oldalt használ. Erre jöttek a trollok, és kiadták magukat másnak, amik között volt vicces is, de teljesen komoly is, amikkel milliós károkat okoztak egyes cégeknek, sőt, politikai felfordulást is okoztak.

Erre reakcióra levették a kék pipát, amit aztán visszatettek, majd újra levettek, mert semmi nem oldódott meg. Most bizonytalan ideig nincs kék hitelesítés, és valahogy máshogy akarja megoldani a cég a hitelesített fiókok megjelölését.

Eközben egyre kevesebb emberrel kell ezt Musknak megoldania, mert nem elég, hogy ő kirúgott több ezer dolgozót, magától felállt még több mint ezer, így mindenki azt találgatja, hogy meddig lesz még egyáltalán Twitter, ami mögül a hirdetők is sorban hátrálnak ki.

Ráadásul azt is kihozta most a Bloomberg, hogy Musk idén 100 milliárd dollárt veszített, viszont még ezzel is ő a világ leggazdagabb embere.

Forrás: PC World