Sokaknak a Nébihről elsőre azok a horrorisztikus kisvideók jutnak eszébe, amikor egy húsüzem vagy cukrászat felett átveszi a hatalmat a kosz, és az egerek. 

Most viszont azt mutatnák meg a világon elsőként, hogy a hivatalnak is van keresnivalója a közösségi térben, és a Viberen keresztül szeretnének szólni a fiatalokhoz. A Viber pedig úgy tekint az egész projektre, mint egy tesztre, amin majd megmutathatják a világnak, hogyan tudják más hivatalok is használni platformjukat. 

Világszerte a több mint egymilliárd Viber-felhasználó 30 százaléka napi szinten legalább egy matricát küld el. Épp ezért a Nébih is egy ingyenesen letölthető matricacsomaggal jelent meg az alkalmazásban. 20 matrica közül válogathatnak a felhasználók, amiken megjelennek a Nébih szemléletformáló kampányai is, az Ételt csak okosan!, a Szupermenta, a Szabad a gazdi és a Maradék nélkül.

A matricákon kívül edukációs chatbottal is készültek, amire a letöltéssel a felhasználók automatikusan feliratkoznak. Ezen keresztül a Nébih egy élelmiszerbiztonsági tanácsokat közvetítő rövid játékát lehet kipróbálni, amiben egy nyomozás erejéig bárkiből Nébih-ellenőr lehet, már ha ez a vágya. 

Forrás: Nébih