A felhasználók mostantól hozzáadhatják Ed Sheeran, Silk Sonic, Anitta és más népszerű előadók számait az Idea Pinshez. A Pinterest ugyanis bejelentette, hogy új partnerségeket köt a Warner Music Grouppal, a Warnerrel, a Merlinnel és a BMG-vel, hogy hozzá lehessen férni napjaink legsikeresebb zenéihez, és azokat hozzáadhassák az Ötlet Pinjeikhez.

Ez a partnerség kibővíti a Pinterest meglévő jogdíjmentes zenei könyvtárát a 7Digital, a vezető B2B digitális zenei megoldások platformja által működtetett, engedélyezett népszerű számokkal, amely lehetővé teszi a Pinterest közösség számára, hogy hozzáférjen egy globális zenekatalógushoz. Ezenkívül a Rumblefish zenei metaadatokat és licenckezelési szolgáltatásokat nyújt a Pinterestnek.

Az, hogy ismert és felkapott dalokat adhatnak az Idea Pinshez, lehetővé teszi az alkotók számára, hogy mélyebben és kreatívabban foglalkozzanak közönségükkel, új utakat nyitva meg számukra, hogy tartalmaik révén inspirálódjanak a zenéből is.

Az iOS és Android rendszeren elérhető új zenei és előadói katalógus mellett a Pinterest egy új zenei felhasználói élményt is bevezetett, hogy a pinnerek és az alkotók még könnyebben megtalálják és hozzáadhassák kedvenc számaikat az Idea Pinshez. Ez az új élmény lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy dalcím, előadó vagy kulcsszó alapján keressenek rá a kívánt számra.

Forrás: Pinterest