A teltebb nőknek szánt reklámokban is szemrebbenés nélkül hazudnak a vásárlóknak, legalábbis ezt állítja most egy plus size modell a közösségi oldalán. 

Azon már a legtöbben meg sem lepődnek, ha egy bikinifotózáson vagy bármilyen ruhakampányban retusálják a modellek testét, hiszen általában az a hír, mikor valamelyik ruhamárka azt mondja, hogy befejezte ezt a gyakorlatot. Az viszont újdonság, hogy a plus size modellek is elérhetetlen képekkel reklámozzák a termékeket. 

Karoline Bjørnelykke azt mondja, hogy a megrendelők részéről olyan elvárások vannak, amelyek nem a természetes szépséget hangsúlyozzák. Neki például rendszeresen kövérítő aláöltözetet kellett viselni, hogy a nyaka és az arca vékonynak tűnjön, hiszen eleve nem is molett model. Azt is bemutatta, hogyan használják ezeket az aláöltözeteket, hogy egy átlagos modell plus size modellnek tűnjön. Erre azért van szükség, hogy az arc és a nyak vékony legyen a képeken, amiről nem kell sokat magyaráznunk, mennyire irreális és elérhetetlen képet teremt. 

A modell szimplán csak azt szeretné elérni, hogy az ilyen ruhák reklámozására molett nőket kérjenek fel, és a valóságot mutassák meg. 

@redkaroline

Based on questions for my video “from skinny to plus size” with 3M views, link in comments ➡️

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Forrás: Independent