Az egyik új TikTok-trend szerint sminkeléskor primer helyett érdemesebb síkosító kenni az arcra, és ez az ötlet a felhasználóknak annyira tetszik, hogy a #lubeprimer hashtag már 8,5 millió megtekintést generált, többségük pedig kifejezetten örül a tippnek. 

Szakemberek szerint viszont a nemi szervek és az arc két teljesen különböző dolog, így különböző krémeket érdemes használni. Ami használ az egyiknek, az nem feltétlenül használ, sőt néhány esetben árt a másiknak. A test két részére, pedig különböző dolgokat terveznek a szakemberek, attól függően, hogy valójában mire is van szükség. A szexuális együttléthez készült síkosítókat szexuális együttlétekhez fejlesztették, különben nem ez lenne a neve. Az egyetlen célja, hogy ezek az együttlétek jobbak legyenek, ahogyan a folteltávolítóknak is az az egyetlen küldetése, hogy eltávolítsák a foltokat. 

A boltban külön helyeken tárolják a kettőt, vagyis nem túl egyszerű összekeverni sem, ahogyan az alapozókról sem hiszi azt senki, hogy síkosítók, úgy az általában óvszerek közelében elhelyezett síkosítókról is nehéz azt feltételezni, hogy primerek. Az őrületre a Durex is válaszolt, akik igyekeztek leszögezni, hogy bár a síkosító jó a nemi szervekhez, a kézre és még néhány testrészhez, primerként egészen biztosan nem működnek. Az arc bőre teljesen más mint a nemi szervek környéke, egyes esetekben ami az egyiket irritálja, a másikat nem. Ez a hatás több felhasználónál is előjött, akik kipróbálták a trendet, de vörös lett az arcuk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy teljesen eltömítik a pórusokat. A síkosítón szerepel a felszólítás, hogy kerüljék a felhasználók, hogy a szembe jusson a krém, viszont arcra kenve elég közel kerül a termék a szemhez. 

A szakemberek azt mondják, hogy teljesen más az, ha szex közben az arcra is kerül síkosító, mint mikor szándékosan az arcra kenik. És ahogyan primert sem használ senki szex közben, úgy fordítva sem működik a dolog. 

Forrás: Forbes