Metaverzumot épít a Facebook, amelyet szeretnének felelősen létrehozni, ezért pénzt nem sajnálva különböző szervezetek segítségét kérik, illetve bejelentették, hogy a következő öt évben tízezer európai munkavállalót szeretnének alkalmazni, hogy a Facebook saját kis világa minél szórakoztatóbb és biztonságosabb legyen. 

A világ részletei, szabályai és az egész kidolgozása hatalmas munka lesz. Zuckerberg a metaverzumról azt mondta, hogy a virtuális és kiterjesztett valóság mellett z összes elektronikus eszköz, a mobil, a PC és a játékkonzolok is a részesei lesznek. Az egész metaverzum kiépítéséről a Facebook azt mondta, hogy ez most náluk a prioritás, de érdemes látni, hogy egyedül nem elegek hozzá, és ez nem egy pár napos munka. Olyannyira nem, hogy becslések szerint olyan 10-15 év múlva lehet majd a metaverzumot teljes valójában megélni. 

A kritikusok szerint a 10 ezer európai munkahely belengetése jól hangzik ugyan, de nem szabad elfelejteni, hogy Európában is éppen össztűz alatt áll a Facebook, ezért mindenképpen PR-szaga van a dolognak. 

Forrás: BBC