A Threads nevű közösségi média platform 2023. július 5-én ünnepli egy éves évfordulóját. A platform az elmúlt évben lenyűgöző eredményt ért el, 175 millió havi aktív felhasználóra nőtt.

A Threads kezdetben gyorsan növekedett, 100 millió felhasználót ért el mindössze 5 nappal az indulása után. Azóta a növekedés üteme lassabb lett, de a platform továbbra is növekszik: 130 millió felhasználót regisztrált februárban, 150 milliót pedig áprilisban.

Aki esetleg nem tudná, a Threads a Meta (a Facebook tulajdonosa) tulajdonában van, és integrálva van a Meta többi platformjával, mint például az Instagram. A Threads lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szöveges üzeneteket, fotókat és hangjegyzeteket küldjenek egymásnak. A platformon a szöveges üzenetek a legnépszerűbbek, de egyre többen használnak fotókat és hangjegyzeteket is.

A Threads népszerűségének oka valószínűleg a platform egyszerűsége és a Meta platformjaival való integrációja. A Threads könnyen használható, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kapcsolatban maradjanak barátaikkal és családjukkal.

A Threads jövője fényesnek tűnik. A platform továbbra is növekszik, és valószínűleg egyre népszerűbb lesz a jövőben, de mint tudjuk, a közösségi média útjai kifürkészhetetlenek.

Forrás: GSMArena