A TikTok jogi kifogást indított az Egyesült Államok kormánya ellen, mondván, hogy a nemrég jóváhagyott törvényjavaslat, amely arra kényszeríti, hogy az alkalmazást eladják egy amerikai székhelyű tulajdonosnak, alkotmányellenes, megalapozatlan, és valójában az alkalmazás betiltására irányul az országban.

teljes beadvány felvázolja a TikTok ügyét a „ The Protecting Americans From Foreign Adversary Controlled Applications Act” ellen, amely állításuk szerint kifejezetten a TikTokot és az anyavállalatot, a ByteDance-t célozza meg, minden olyan ok nélkül, amely kívül esik azon a „ hipotetikus lehetőségen”, hogy az alkalmazás tényleges fenyegetést jelent.

A TikTok az elmúlt néhány hónapban a „teljes tiltást” hangsúlyozta a törvénnyel kapcsolatban, ami feldühített néhány amerikai politikust, akik azt állították, hogy ez szándékosan félrevezető, mivel a törvényjavaslat önmagában nem tiltás.

A TikTok ezzel szemben azt állítja, hogy a törvényjavaslat valójában betiltást jelent, mert egyszerűen nem lesz képes az abban előírtakat teljesíteni.

Korábban a TikTokhoz közel álló névtelen források azt mondták, hogy már csak amiatt sem tudja eladni az amerikai részt, mert akkor el kell árulniuk a rendkívül kifinomult algoritmusuk titkát, és ezt semmiképpen nem engedhetik. Inkább elengedik az amerikai felhasználók kezét.

Forrás: Social Media Today