A TikTok további két adatközpont megnyitását tervezi Európában – mondta pénteken egy felsővezető, ami enyhítheti a felhasználók adatainak biztonságával kapcsolatos aggodalmakat, és enyhítheti a vállalatra nehezedő szabályozási nyomást.

A TikTok arra törekszik, hogy biztosítsa a kormányokat és a szabályozó hatóságokat arról, hogy a felhasználók személyes adataihoz nem férhetnek hozzá, és azok tartalmát nem manipulálhatja a Kínai Kommunista Párt vagy bárki más, aki Peking befolyása alatt áll.

A kínai ByteDance tulajdonában lévő rövid videómegosztó alkalmazás célja az európai adattárolás bővítése – mondta Rich Waterworth, a TikTok európai műveletekért felelős vezérigazgatója egy blogbejegyzésében.

„Előrehaladott szakaszban vagyunk egy második írországi adatközpont tervének véglegesítésében, egy harmadik fél szolgáltatóval, a tavaly bejelentett telephely mellett” – mondta.

„Tárgyalásokat folytatunk egy harmadik európai adatközpont létrehozásáról is, amely kiegészíti a tervezett írországi műveleteinket. Az európai TikTok felhasználói adatok migrációja idén megkezdődik, és 2024-ben is folytatódik” – mondta Waterworth.

Forrás: Reuters