A TikTok alapvetően az a közösségi oldal, ahol a szórakoztatás, a tánc és a zene a főszereplő. Ám a világjárvány alatt egyre több a nem ezen a szokványos vonalon mozgó, mégis baromi népszerű felhasználó. Talán ennek is köszönhető, hogy az alkalmazás népszerűbb lett, mint a Google.

Olyan tartalomelőállítók lettek népszerűek, akikről korábban senki sem gondolta volna, tökéletes példa erre Ilona Maher amerikai rögbijátékos és a 832 ezer követője. Ez a sport nem tartozik a legnépszerűbbek közé világszinten, a játékos népszerűsége mégis megugrott akkor, mikor elkezdett kulisszák mögötti tartalmakat megosztani az olimpiáról. Azt mondja, hogy ez az alkalmazás már régen nem a gyerekek szórakozásáról szól, hanem minden korosztály keresi a valódi, őszinte tartalmat. Azt mondja, nem szeretne példakép lenni, vagy hogy úgy skatulyázzák be mint követendő példát, mert az alkalmazásnak pont az a lényege, hogy meg lehet mutatni azt is, ha valaki hibázik. 

Ilona Maher

Kyron Hamilton 1,2 millió követővel rendelkező komikus, ez a műfaj egyébként nem újdonság az alkalmazásban, de miután befejezte a drámaiskolát, kipróbált egy viszonylag új műfajt, az egyszemélyes vígjátékot, ahol a diákjaival interakcióba lépő tanárt alakított. Azóta ügynöke van, és talán nemsokára sorozatokban vagy filmekben is szerepelhet. Azt mondja, hogy unatkozott a lezárások alatt, sokat tiktokozott, szerette az olyan fiókokat, amelyek megnevettetik, és gondolta ő is szívesen megnevettetne másokat. Arról is mesélt, hogy folyamatos nyomást érez, hogy a videói újra nagyot üssenek, és minden alkalommal egyre jobb legyen. 

Maddy Lucy Dann 713 ezer követővel rendelkező orvos, aki az alkalmazást tökéletesnek érezte arra, hogy a pandémiával kapcsolatos helyzetről és tényekről tájékoztassa az embereket, illetve valós tényekkel segítsen azoknak, akik hezitálnak az oltásokkal kapcsolatban. Jelenleg Anglia egyik legnagyobb tehetséggondozó ügynöksége képviseli. 

Mindannyian úgy vélik, hogy a közösségi oldalakban különösen a TikTokban az a jó, hogy bárki kipróbálhatja magát, és a nem szokványos tartalmak is nagy követőtáborra találhatnak. 

Forrás: Sky