Újabb egészségre veszélyes őrületre figyelmeztetnek a szakemberek, amit szintén nem ajánlanak senkinek, hogy otthon próbálja ki, ez pedig az injekciós ajakfeltöltés. 

Az egyik felhasználó tett fel videót arról, ahogy házibarkács módon feltölti az ajkait, és bár tett figyelmeztetést a videóhoz, a szakemberek szerint ez mégsem elég. @kellywilllliams annyit írt, hogy mindenki nézzen utána a témának, mielőtt neki kezd, ennél azonban ésszerűbb lett volna azt írni, hogy senki ne csinálja ezt otthon. Az a feltöltőről sem derült ki, hogy neki bármilyen végzettsége lenne hozzá, hogy egy ilyen beavatkozást végrehajtson. 

https://www.youtube.com/watch?v=czQeGkqIjQA&feature=emb_title

Kiderült, hogy egyébként a Youtube is tele van olyan videókkal, ahol az emberek online beszerezhető szereket fecskendeznek az arcuk különböző pontjaiba, de leginkább az ajkaikba. Az alapanyagokat nem ellenőrzött gyógyszertárakban szerzik be, hanem innen-onnan az internetről, leginkább olyan oldalakról, ahol bárki eladhat bármit. 

https://www.youtube.com/watch?v=XLslYjdmN-I&feature=emb_title

Az ügyben megszólaltak plasztikai sebészek is, nem nehéz kitalálni, hogy mindenkit lebeszélnének arről a dologról. A legnagyobb probléma, hogy semmilyen gyógyszerhatósági engedélyük nincs ezeknek a szereknek, fogalma sincs a pácienseknek, hogy az a tű mennyire steril, és hogy egészen pontosan mit fecskendeznek a szervezetükbe. A szakemberek szerint allergiás reakciót, gyulladást, elfertőződést, vagy a sejtek elhalását eredményezheti a művelet. Néhány horrorsztori szól arról, hogy egyeseknél ciszták, sebhelyek keletkeztek, és volt akinek fertőzés veszélybe kerültek az ajkai. 

A szakemberek azt javasolják, hogy inkább mindenki használjon olyan balzsamot, rúzst, ami ilyen hatást ígér, esetleg vákumos eszközt, vagy nézzen ki egy megfelelő sminktechnikát, ha pedig nagyon nem elégedett az eredménnyel, akkor forduljon szakemberhez, és ne azon spóroljon, amit a szervezetébe szeretne fecskendezni. 

Forrás: Vice