A Tinder új eszközt tesztel, amellyel a mesterséges intelligencia választhatja ki a legjobb fotókat. A funkciót egy a befektetőkkel folytatott beszélgetés során részletezte a Match anyavállalat, amely olyan online társkereső platformokat is birtokol, mint az OkCupid és a Hinge.

Bernard Kim vezérigazgató azt mondta, hogy ez „levezetheti a stresszt”, amelyet a képek kiválasztásakor érez az ember, valamint hatékonyabbá teheti profilját.

Az eszköz úgy működik, hogy beolvassa az adott személy fényképalbumát, és kiválasztja a szerinte legjobb ötöt.

Ez egyike volt annak a számos lehetséges új MI-funkciónak, amelyet a vállalat felfedett a beszélgetés során, beleértve azt is, ahol az alkalmazás elmagyarázza a felhasználóknak, miért javasolt bizonyos egyezéseket másokkal.

A Match szerint az MI-nek szerepe lehet abban, hogy javítsa a „felhasználói eredményeket”, vagy több egyezést biztosítson kevesebb húzással.

A vállalat szerint bár az olyan alkalmazások, mint a Tinder, már használták a technológiát a háttérben, hogy segítsék az algoritmusok és a „bizalomra és biztonságra irányuló erőfeszítések” irányítását, az új funkciók felhasználóközpontúbbak lennének.

Némelyiküknek ez év végéig el kell indulnia, mivel a Tinder megfogadta, hogy „a hitelességre összpontosít”, és szem előtt tartja az MI társkereső alkalmazásokban való használatával kapcsolatos adatvédelmi és etikai aggályokat.

Forrás: Sky News