A Fox News tudósítója, Gillian Turner szerdán vendég volt az America’s Newsroomban, hogy megvitassák egy tinédzser történetét arról, hogy a közösségi média tevékenységei hogyan változtatták meg egyetemi sportkarrierjét. Ez egyébként egy mentális egészséggel foglalkozó sorozat része a Fox News Channelen.

Aly Drake egy 19 éves wisconsini fiatal, aki azt tervezte, hogy főiskolára jár és részt vesz az iskola vízisí programjában.  Azonban Drake-nek azt mondták az egyetemi edzők, hogy már nem vehet részt, mivel az online közösségi média tartalma túl negatív. 

A díjnyertes vízisíző megdöbbenve értesült, hogy már nem lehet a csapat tagja.

„Igazán meglepett, hogy a közösségi média miatt [az edző] hajlandó volt arra, hogy ne vegyen be a csapatba” – mondta a döntésről, hogy törölték őt a névsorból.

A bipoláris betegséggel diagnosztizált tinédzser néhány éve posztolt az interneten mentális egészségi állapotáról, abban a reményben, hogy online kapcsolatba léphet másokkal. 

„Csak azt akartam, hogy az emberek tudják, hogy nem ők az egyetlenek, akik így éreznek” – mondta. 

A Fox News kutatása szerint a tizenévesek átlagosan napi négy órát töltenek a közösségi médiában. Ebből a négy órából nagyjából két órát a TikTokon, további másfél órát pedig a Snapchaten töltenek. 

Bár kiderült, hogy a fiúk is jelentős időt töltenek az interneten, a lányok több időt töltenek érzékenyebb tartalmú webhelyeken. A tinédzser lányok számára a választott alkalmazás a TikTok, online idejük 73 százalékát az alkalmazással töltik. 

A PEW Research Center szerint az Instagram az eltöltött idő 69 százalékát, a Snapchat pedig 64 százalékát tette ki – mindez magasabb, mint a fiúké.

Sokan aggódnak amiatt, hogy a lányok képernyő előtt töltött ideje jobban károsítja mentális egészségüket az általuk megtekintett tartalom miatt, mivel azok inkább testre és képre fókuszálnak, például smink-oktatóanyagokat, amelyek károsíthatják a mentális egészségüket.

Forrás: Fox News