Néhány órán belül több mint tízmillió felhasználó regisztrált a Meta Instagramhoz kapcsolódó új mikroblog-szolgáltatására, a Threads-re, amelyet a Twitter riválisának szánnak – közölte Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója csütörtökön.

„Hét óra alatt tízmillió feliratkozó” – írta hivatalos Threads-fiókján Zuckerberg.

Az újonnan regisztrált felhasználók között olyan hírességek vannak, mint Jennifer Lopez, Shakira és Hugh Jackman, valamint olyan hírforrások, mint a The Washington Post és a The Economist. Az alkalmazás több mint száz országban elérhető az okostelefonokon, és egyelőre reklámok nélkül működik.

A Threads az Európai Unióban szabályozási problémák miatt egyelőre nem hozzáférhető.

Az új mikroblogot iparági szakértők a Twitter legjelentősebb kihívójának tartják már most, miután a szolgáltatás az Instagramhoz kapcsolódik, amelynek csaknem tízszer annyi regisztrált felhasználója van világszerte, mint a Twitternek.

A Twittert tavaly ősszel 44 milliárd dollárért vásárolta meg Elon Musk dél-afrikai származású milliárdos, aki az ügyletet követően vitatott döntések sorozatát hozta, és számos megütközést keltő változtatást vezetett be a portálon. A többi között tömeges leépítést hajtott végre, és vezetése alatt előfizetőssé vált az az ellenőrzési rendszer, amely korábban arra szolgált, hogy megbízhatóként azonosítson bizonyos fiókokat.

A Threads-re az Instagram-felhasználók saját felhasználónevükkel regisztrálhatnak, ugyanakkor az Instagram-felhasználók regisztráció nélkül is nyomon követhetik Threads-en kedvenc felhasználóik megosztásait.

Az Instagram számos újítást mutatott be a felületén a közelmúltban, egyebek között a napi sztorimegosztástól a bejegyzések korlátozott idejű elérhetőségéig, legújabb fejlesztésként pedig – a konkurens TikTokhoz hasonlóan – pár másodperces, rövid szórakoztató videofelvételeket is megoszthatnak a felhasználók.

Forrás: MTI