A Google az elmúlt néhány hónapban módosította a YouTube Music alkalmazás külsejét, hogy jobb felhasználói élményt nyújtson. Júliusban a vállalat egy továbbfejlesztett lejátszási listát vezetett be Android táblagépeken, amely végül eljutott a telefonokhoz is . Ezt követően idén augusztusban a Könytár fülön végeztek jelentős vizuális átalakítást, majd a következő hónapban hozzáadták a Material You gombokat, ahogy az androidos felületeken már megszokhattuk. Most a YouTube Music Now Playing képernyőjén történtek jelentős változások.

A változtatások közvetlenül felül kezdődnek: a YouTube Music megjeleníti az aktuálisan lejátszott dal forrását. Tehát, ha egy lejátszási listáról vagy albumról játszik le egy dalt, akkor az „Lejátszás a következőről: [album vagy lejátszási lista neve]” felirat jelenik meg. A Cast gomb a jobb felső sarokba került, így gyorsan kilőheti a tartalmat más Cast-kompatibilis eszközre.

balra a régi, jobbra az új

Maga a borító látszólag valamivel nagyobbnak tűnik, és agresszívebben lekerekített sarkokkal rendelkezik. Alatta megtaláljuk a dal nevét, balra igazítva, a hüvelykujjal és a hárompontos menügombokkal együtt. 

Az újratervezés részeként a Google áthelyezte a nem tetszik gombot a legürdülő menübe. A YouTube 2021 végén kezdte el elrejteni a nemtetszés-számlálót a videók elől, és ez inspirálhatta most itt is ezt a változást. A tetszik gomb könnyen elérhető marad, így gyorsan hozzáadhat új dalokat a kedvelt lejátszási listához.

Forrás: Android Police