Most sokan megrémülhettek ettől, de nem kell, mert igazából teljesen logikus és biztonságos dolgokról van szó. Plusz ugye alapból úgy is vehetjük, hogy mindenkinél be van kapcsolva a kétlépcsős hitelesítés, úgy meg még kevésbé kell félni.

Szóval arról van szó, ahogy az Index rávilágított, hogy egyes esetekben a Facebook beenged még akkor is, ha elgépeljük a jelszavunkat. Ilyen esetekre kell gondolni, hogy

  • felcserélődnek a kis és nagybetűk a jelszavunkban (ami teljesen logikusan abból következik, hogy véletlenül benyomtuk a caps lockot)
  • a jelszó elejére vagy végére írásjel kerül (klasszikus elgépelés)
  • @gmail.com helyett mondjuk @gmil.com-ot vagy @gmail.cmo-t írunk (ez is klasszikus elgépelés)

és ehhez hasonló tipikusnak mondható hibák.

Lehet most sokan a szívükhöz kapnak még így is, ezért elmondjuk, hogy azért nem agyatlan módon alkalmazza ezt a Facebook. Például azt is figyeli, hogy az adott gépen volt-e már sikeres belépésünk, amit ugye a sütikből deríthet ki. Azt is nézi, mennyi sikertelen próbálkozás van, és ha a megengedettnél több, azonnal feldob valamilyen falat (például keresd meg az autókat a képen), hogy a jelszófeltörő automaták útjába álljon.

A szakértők szerint ugyan egy halvány biztonsági kockázat van ebben, de ez annyira elhanyagolható, hogy simán túl lehet lépni rajta a felhasználók kényelme érdekében.