Az Apple azt tervezi, hogy a nemzetközi árfolyam-ingadozásokra és az inflációra reagálva emeli az alkalmazások, az alkalmazáson belüli termékek és az előfizetések árát az iPhone és iPad tulajdonosok számára.

Az Apple szerint a lépés Chilére, Egyiptomra, Japánra, Malajziára, Pakisztánra, Lengyelországra, Dél-Koreára, Svédországra, Vietnamra és minden eurót használó helyre hatással lesz – más szóval Európa nagy részére, Magyarországra egyelőre nem, de valószínűleg nem kell erre sokat várni. Az amerikai App Store-t nem említette az Apple a hétfői fejlesztői feljegyzésében.

Az Apple közleményében közölte, hogy a változások október elején automatikusan életbe lépnek. Például egy 0,99 euróba kerülő alkalmazás ára 1,19 euróra emelkedik. (Ez egyenértékű egy 99 centes alkalmazás 1,19 dollárra ugrásával.)

Konkrétan Vietnamban – mondta az Apple – az új adószabályokra válaszul emeli az árakat. „A bevételeit ennek megfelelően módosítjuk” – mondta az Apple a fejlesztőknek.

Az Apple azt mondta, hogy a változtatások nem érintik az előfizetések automatikus megújítását, bár hozzátette, hogy a fejlesztők dönthetnek úgy, hogy megtartják a meglévő árat a meglévő ügyfelek számára, vagy emelik azokat az új összegeknek megfelelően.

A valuták világszerte ingadoztak a jelenlegi gazdasági zűrzavar közepette. Az euró például csökkent az amerikai dollárhoz viszonyítva – jelenleg 1 eurót 1 dollárra váltanak át –, ahogy más országok valutáinak értéke is. 

Forrás: Cnet