Az Apple nemrég frissítette az App Store szabályait, ami alapján kellemetlen meglepetésbe is belefuthat az ember, ha nem figyel.

Az Apple persze úgy harangozta be a dolgot, hogy gördülékenyebbé tette az alkalmazások frissítését, de míg korábban a felhasználóknak kötelező volt jóváhagyást adniuk terheléskor az előfizetői díj emelkedése esetén, mostantól a fejlesztők számára lehetővé válik, hogy automatikusan magasabb árakat számítsanak fel külön engedély nélkül, amennyiben megfelelnek bizonyos előírásoknak.

Az Apple értestíni fogja a felhasználókat már előre a drágulásról, de ha valaki nem figyel vagy elfelejti leállítani a frissítést, akkor már az emelet árat kapja automatikusan. A cég közlése szerint az intézkedés célja, hogy a felhasználók ne veszítsék el a hozzáférésüket az appokhoz, ha netán figyelmen kívül hagyták az előfizetés meghosszabbítására irányuló kérelmet.

Persze a fejlesztők sem módosítgathatnak ész nélkül, egy évben csak egyszer emelhetnek árat, illetve a növelés mértéke heti-/havidíj esetén az eredeti összeg legfeljebb 50 százaléka és nem több, mint 5 dollár lehet, éves előfizetés esetén pedig az eredeti ár szintén legfeljebb 50 százaléka lehet, ami nem lépheti túl az 50 dollárt.

Forrás: HWSW