Az Apple-re érkezik egy maszkos emoji, ami nem a rettegés, hanem a felelős viselkedést hivatott népszerűsíteni. Abban mára a járványügy szaktekintélyei is egyetértenek, hogy jelenleg a fertőzés terjedésének lassítására a leghatékonyabb és legegyszerűbb módszer, ha az emberek maszkot viselnek. A maszkhasználat már régóta bizonyított, hiszen az orvosok, ápolók és egészségügyi dolgozók már nagyon régóta használják, és senkinek sem károsodott tőle az agya, és nem építettek bele 5G adótornyot. Mindössze annyit tesz, hogy felfogja a viselője vírusait, amit tünetmentesen is továbbadhat cseppekben és aeroszol formájában, nem csak akkor ha köhög, hanem akkor is ha beszél, és nem csak a szájon, hanem az orron keresztül is távozhatnak a kórokozók. Ezért fontos, hogy megfelelően viseljék, ahogyan az is lényeges, hogy tisztán is tartsák. 

Na de térjünk vissza az Apple emojijára, ami ennyi mindent nem mond el, csak azt mutatja, hogy a maszk alatt mosolyog, mert nem retteg. 

Az Emojipedia szerint eleve a mosolygós maszkra tettek egy orvosi maszkot, hogy a szemén is látszódjon, hogy itt bizony nem félelem és szomorúság van a háttérben, hanem remény, hogy minél kevesebben betegszenek meg, és minél hamarabb visszatérhet az élet a normális kerékvágásba. A maszk alatt lehet mosolyogni, lehet élvezni az életet, miközben az ember a szeretteit és másokat is véd. 

Forrás: Gizmodo