Egyszerűbb lesz az alkotók számára beharangozni az élőket, egy új funkcióval. Jelvényt lehet adni a profiokhoz, amelyek a következő élő bejelentkezés időpontját is megjelenítik, a felhasználók pedig feliratkozhatnak rá, hogy emlékeztetőket kapjanak a kezdés előtt, és egészen biztosan ne maradjanak le. 

Adam Mosseri, az Instagram vezérigazgatója korábban is arról mesélt, hogy 2022-ben a videós jelenlétet szeretnék erősíteni, most az újítással kapcsolatban kiemelte, hogy ez is ennek a folyamatnak a része. 

Az újítással a tartalomelőállítók több élő videót is tudnak üzemezni, a felhasználók pedig többre is feliratkozhatnak, sőt egyenként kiválaszthatják, mi az, ami érdekli őket, és mi az, ami kevésbé. Értesítéseket csak akkor küld az alkalmazás, ha erre engedélyt kap, vagyis ha az Instagram beállításaiban nincsenek bekapcsolva az élő videókra vonatkozó értesítések, egy előugró ablak a beállítások frissítésére irányítja majd a felhasználókat. Az alkalmazás két értesítést küld minden olyan élőzésről, amire a felhasználó feliratkozott. Egyet előző nap, a következőt pedig negyed órával a kezdés előtt. 

Forrás: Mashable