Akár egy furcsa művészeti akcióként is fel lehet fogni a Blue Check Homes  weboldalát, ahol azt ígérik, hogy háromezer dollárért, azaz nagyjából 900 ezer forintért igazolják hogy a házban egy igazán nagyon fontos személy lakik. 

A vállalkozás szerint a házon található kék pipa jelzi a többi embernek, hogy ott egy hitelesen igazolt közéleti személyiség lakik. Ez a tábla nem a  “Tiszta udvar, rendes ház” amerikai megfelelője, ugyanis csak azok kaphatják meg, akik tudják igazolni, hogy a házban valóban életvitelszerűen tartózkodik egy ismert, és hitelesített csatornával rendelkező személy. A címerszerű gipsz házdíszt a cég telepíti, és a bemutatkozó szerint ezért az árért azt is vállalják, hogy a kék pipa körüli cirádás díszítést olyan árnyalatúra festik, ami illik a ház homlokzatának a színvilágához. 

Csak az utolsó bekezdésből derül ki, hogy az egész nem igaz, és azt szeretnék jelezni, hogy nem szabad mindent elhinni amit az interneten olvas valaki, vagy legalábbis érdemes végigolvasni az ismertetőt mielőtt elkezdi komolyan osztogatni az interneten, főleg ha az egész mindössze annyira hosszú, mint ez a hír itt. 

Hogy bevállt-e, és ettől majd jobban átgondolják az emberek, hogy mi lehet igaz a hírekből, azt egyelőre nem tudni, de érdemes feltenni magunknak a kérdést, mikor kezdtünk el gyanakodni a hír olvasása közben, hogy ez nem lehet igaz.