Hogy mi az a BeReal? Ez az új közösségi oldal egy véletlenszerű parancson alapul, amelyet minden nap más időpontban küldenek ki minden felhasználónak, és arra kérik őket, osszák meg, mit csinálnak, és minderre 2 perces időkorlátot biztosítanak. A data.ai szerint csak 2022 első negyedévében a BeRealt 3,3 millióan töltötték le világszerte, ami 390 százalékkal több, mint 2021 negyedik negyedévében. Szóval növekszik a dolog, és mint ilyen, rögtön elkezdik másolni.

Az Instagram nemrégiben elindított egy új „kettős” kameramódot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre rögzítsék a tartalmat és reakcióikat, egyszerre használva telefonjuk elülső és hátsó kameráját. Ez nagyon bereales.

És most az Instagram egy másik funkciót tesztel, amely szintén nagyon BeReal-szerűnek tűnik:

Amint ebben a példában látható, amelyet Alessandro Paluzzi tett közzé, az Instagram egy új lehetőséget tesztel, amely lehetővé teszi, hogy QR-kódot adjon a bejegyzéseihez, amelyet aztán a többi felhasználó beolvashat, hogy lássa, térképen, pontosan hol van adott időpontban. Ha ezt hozzáadja a kétkamerás feltöltéshez, lényegében a BeReal saját térképfunkcióját replikálja, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pontosan megmutassák barátaiknak, hol vannak, amikor közzéteszik a BeReal-frissítést.

Jelenleg nincs további információ erről az egészről, és talán az Instagram sem fog vele semmit csinálni, de ez egy újabb olyan dologgá válhat, amely mindenhol újfajta fejfájást okozhat a magánélet védelmezőinek.

Forrás: Social Media Today