Az Instagram új funkciót tesztel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy élő közvetítéseket indítsanak kizárólag a szűk baráti körüknek. Ez a funkció a privátabb megosztás iránti növekvő igényre reflektál, különösen a fiatalabb generáció körében.

A funkció tesztelése már elkezdődött, és hamarosan elérhető lesz minden felhasználó számára. Az élő közvetítés indításakor a felhasználók kiválaszthatják, hogy azt minden követőjüknek vagy csak a szűk baráti körüknek szeretnék-e közvetíteni.

Az Instagram célja ezzel az új funkcióval, hogy a felhasználók még inkább érezzék a közösséget az alkalmazáson belül, és kötetlenebbül osszák meg élményeiket barátaikkal.

Az Instagram az elmúlt években több olyan funkciót is bevezetett, amelyek a privátabb megosztást helyezik előtérbe, mint például a közvetlen üzenetek (DM) és a Jegyzetek. Ezek a funkciók különösen népszerűek a Z generáció körében, akik számára fontos a személyesebb kapcsolattartás az online térben.

A szűk baráti körnek szóló élő közvetítések bevezetésével az Instagram tovább erősíti a privát megosztás lehetőségét, és elősegíti, hogy a felhasználók még közelebb kerüljenek egymáshoz az alkalmazáson belül. Ez a lépés összhangban van az Instagram azon törekvésével, hogy biztonságos és támogató környezetet teremtsen a felhasználók számára.

Forrás: Social Media Today