Aki jártas a közösségi médiában, az eddig is tudhatta/sejthette, hogy nem az egyes fiókók követőszáma a legfontosabb mutató. Ezt erősítette most meg az Instagram vezetője, Adam Mosseri, aki azt mondta, hogy

„A követők száma kevésbé számít, mint a megtekintések és a kedvelések száma. Megértem, hogy az emberek miért összpontosítanak annyira a követők számára; feltűnőek és könnyen megtalálhatóak. De ha valóban meg akarod érteni, mennyire releváns egy fiók, akkor ehelyett inkább nézd meg, hogy bejegyzésenként hány lájkot és hány megtekintést kapnak.”

@mosseri bejegyzése
Megtekintés a Threads alkalmazásban

Ez eddig rendben van, teljesen érthető is, viszont ahogy a Social Media Today is megjegyzi, a Threadsnél (ami ugye az Instagram Twittere) mégis a követőszám van a legkiemeltebb helyen, a szem egyből arra fókuszál.

Mosseri amúgy nem először kerül ellentmondásban önmagával. Még a Threads megjelenése előtt beszélt több dologról, amik szerinte teljesen feleslegesek a konkurenciánál, például a Twitternél (listák, felkapott hashtagek, ajánlások), aztán azóta ezek bekerültek szépen a Threadsbe.

Szóval a lényeg, hogy minden fontos, de nem szabad csak egy mutatóra koncentrálni.