Az Instagram változtatott a hashtagekkel való keresési módon. A felhasználók immár a „Legnépszerűbb bejegyzések” hírcsatornával szemben a hashtagekhez kapcsolódó szélesebb körű keresési eredményekhez jutnak.

Amint ebben a példában is látható, amikor rányom egy hashtagre (jelen esetben ez a #makeup), megjelenik az adott témakör teljes keresési eredménye, ahogyan a felfedezésben is.

Ez változás a „Legnépszerűbb bejegyzések” képernyőhöz képest, amit az Instagram jelenít meg, amikor megérinti a címkét:

Továbbra is követhet egy témát a címkeoldalon keresztül, de ott nem kapja meg azokat a teljes eredményeket (pl. Fiókok, Hangok, Helyek, Reels), amelyeket hasonló kereséssel megkap majd a Felfedezésben.

Azáltal, hogy hozzáférést biztosít ezekhez a további elemekhez, az Instagram azt reméli, hogy javítja a profilfelfedezést, ahelyett, hogy csak a tartalmat emelné ki. Ideális esetben kibővíti a felhasználói keresési viselkedést is azáltal, hogy összekapcsolja őket a különböző elemekkel.

Ráadásul mivel a Reels egyre nagyobb teret hódít, elképzelhető, hogy sok felhasználó annak is örülni fog, hogy mostantól könnyebben átválthat a dedikált Reels képernyőre bármilyen témában.

Forrás: Social Media Today