Az Instagram elindította az egyik legkeresettebb funkciófrissítését, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár öt linket is hozzáadhassanak IG-életrajzukhoz, ezzel bővítve a forgalom növelésének képességét.

Az Instagram szerint a frissítés megkönnyíti az alkotók és más felhasználók számára, hogy kiemeljék szenvedélyeiket, felhívják a figyelmet az őket érdeklő ügyekre, népszerűsítsék az általuk kedvelt márkákat, bemutassák személyes vállalkozásaikat, és így tovább. 

Amint az ezeken a képernyőképeken is látható, az Instagram-életrajz mostantól megjeleníti, hogy hány elérhető hivatkozás van a profillink segítségével. Ha megérintjük, a felhasználók Linktree-szerű áttekintést kapnak az engedélyezett különféle hivatkozási lehetőségekről.

Ez rossz hír az említett Linktree és hasonló alkalmazások számára. Az Instagram külső hivatkozásokkal szembeni ellenállása régóta a fő mozgatórugója a harmadik féltől származó link-összesítő eszközök használatának, de most az emberek képesek lesznek magában az alkalmazásban is megtehetik ezt, ami kétségtelenül azt fogja eredményezni, hogy sokan lemondanak a harmadik félnél lévő fizetős előfizetéseikről.

Forrás: Social Media Today