Sértő szavakra, mondatokra vagy emojikra szűrne az Instagram algoritmusa, hogy az ilyen tartalmú üzeneteket már az előtt kiszűrje, hogy a felhasználó fiókjába kerülnének, így nem is kellene ezeket senkinek sem látnia. 

Ezzel az újítással szeretnék a felhasználókat megvédeni olyan emberek sértő és bántó üzeneteitől, akiket a felhasználó nem követ. Mivel ezek nem kommentben, hanem privát üzenetben érkeznek, ezért nem ugyanaz a szűrési metódus, mint a nyilvános kommentek esetében. Ezért az a megoldás született, hogy a DM kéréseket nézik, mert a bejövő üzenetek fiókját, ugyanis abban értelemszerűen talán kevesebbszer sértegetik egymást olyan emberek, akik ismerik egymást. 

A dolog nem automatikus, a felhasználó a fiókja adatvédelmi beállításai között aktiválhatja majd, ha megjelenik a funkció. Ahogyan a sértő hozzászólások elrejtésénél, itt is ki lehet majd egészíteni a tiltott szavak listáját. Ebben az esetben rejtve marad az üzenet, de lehetőség lesz rá, hogy a felhasználó felfedje azt, hátha mégsem sértő jelleggel küldték azt. 

Forrás: Instagram