A Meta új eszközöket indított az Instagramon, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy jobban szabályozzák, mennyi spam tartalmat és botot fognak látni hírfolyamaikon. Az új eszközt fokozatosan vezetik be a következő hetekben, de kollégánknak már meg is jelent, kisöpört tőle 34 embert.

A fenti dolog azt jelenti, hogy az Instagram továbbfejlesztette automatizált észlelőrendszerét, amely ellenőrzi a spameket a megjegyzésekben, címkékben, történetnézetekben és követőkben. A moderációs rendszerek megjelölik a hamis követőket és a spamekkel teli tartalmakat, és lehetőséget adnak a felhasználóknak, hogy tömegesen töröljék ezeket az elemeket, hogy időt takarítsanak meg. Minden feltételezett spam- vagy bot-fiók egy külön beérkező mappába kerül, ahol ellenőrizheti, és ha egy fiók nem spam, kiveheti belőle. Ellenkező esetben az összes fiókot 30 nap elteltével automatikusan eltávolítja az Instagram. A spamként megjelölt profilok bejegyzései nem jelennek meg a tartalomkészítők fiókjában, hacsak nem kapnak jóváhagyást. A fióktulajdonos megtekintheti, tömegesen törölheti vagy jóváhagyhatja a rendszer által megjelölt címkekérelmeket.

Ezen kívül az Instagram azt is jelzi, ha egy tartalomgyártót bejelöltek a spam fiókok. Mostantól ezeket a bejelöléseket is lehet akár tömegesen is törölni.

Forrás: Engadget