Az Instagram újabb lehetőséget kínál a felhasználóknak a zene bevonására az alkalmazásban, ezúttal a videókat tartalmazó körhintabejegyzésekbe is lehetővé teszi a zenék beillesztését. Korábban csak az állóképeket tartalmazó körhintákhoz lehetett zenét adni, mostantól azonban a videókat is feldobhatjuk kedvenc dalainkkal. Ez a frissítés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy dinamikusabb bejegyzéseket hozzanak létre, amelyek képeket, videókat és zenét kombinálnak.

Az Instagram célja, hogy minél több módon vonja be a felhasználókat a zenei élménybe az alkalmazáson belül. Májusban már bevezették az „Add Yours Music” matricát, amellyel a felhasználók egy zeneszámmal reagálhatnak egy Storyra, emellett zenét adtak a Noteshoz, dalszövegeket jelenítenek meg a Reelsben, és más zenei elemeket is hozzáadtak, hogy hasonló zenei elköteleződési lehetőségeket kínáljanak, mint a TikTok.

Az Instagram törekvése a zene népszerűsítésére különösen releváns lehet a TikTok esetleges amerikai betiltásának fényében. Ha a TikTok betiltásra kerülne, az Instagram a zene népszerűsítésének platformjává válhatna, kihasználva a kialakult helyzetet.

Az Instagram új zenei funkciója a körhintabejegyzésekhez újabb lépés a közösségi média platformok zenei integrációjának erősítésében. A zenék hozzáadása a bejegyzésekhez nemcsak a felhasználói élményt gazdagítja, hanem új lehetőségeket teremt a tartalomkészítők számára is, hogy kreatívabban fejezzék ki magukat és érjék el közönségüket.

Forrás: Social Media Today