Tavaly 200 millió indiai felhasználója volt a TikToknak, a számuk most jócskán megcsappant, miután rengetegen felháborodtak a moderálási elvek folyamatos hibái miatt. Rengetegen törölték le az alkalmazást, és annyian lepontozták a TikTokot, illetve hagytak negatív kritikát, hogy 4,5-ös értékelésről 1,2-es értékelésre zuhantak vissza. Ekkor már a Google is közbeavatkozott és több millió negatív kritikát távolított el, ami szintén nem tetszett az indiai felhasználóknak, és az ország vezetésének sem. 

A TikTok ellenes megmozdulások az után indultak, hogy a felhasználók többször is jelezték, hogy tele van az oldal erőszakkal, bántalmazással, állatkínzó videókkal, gyerekbántalmazással, rasszizmussal és senki nem tesz ellene semmit. Az utolsó csepp az volt, mikor egy népszerű influenszer, Faizal Siddiqui jó ötletnek tartotta, hogy savas támadásról tölt fel videót.

Faizal Siddiqui

Maneka Sanjay Gandhi indiai politikus szerint a TikTok sorozatosan megsértette az ország törvényeit, mikor ezeket a videókat közzétették, és nem később sem vették le az oldalról. 

A TikTok szóvivője azt mondta, hogy sajnálatosak a történtek, ugyanis ezek a videók egyértelműen megsértették az oldal szabályzatát, azóta a videókat levették, a fiókokat törölték, és együttműködnek a hatóságokkal is, hogy segítsék a nyomozást. Tavaly Indiában egy időre be is tiltották a TikTokot, miután pornográf tartalom terjedt az oldalon. A tiltást néhány hét múlva oldották fel. 

Forrás: TechCrunch