Történelmi fordulat következett be a Twitter működésében, mikor most először félrevezető címkét kapott az Amerikai Egyesült Államok elnökének két bejegyzése is.

Az egyikben az elnök arról írt, hogy a levélben leadott szavazatok széles körben választási csalásokhoz vezethetnek. Ez a kijelentés így félrevezető, ezért a Twitter megjelölte a bejegyzést és egy linket csatolt hozzá, amiben többet meg lehet tudni a választási rendszerről, többek között arról is, hogyan lehet levélben leadni a voksokat. 

A lépést üdvözlik Trump kritikusai, a támogatói pedig azt várják, hogy mostantól az elnök ellenfeleinek és kritikusainak bejegyzéseivel szemben is legyen szigorú a Twitter. 

A CNN-nek azt mondta a Twitter, hogy a cél az volt, hogy kontextusba helyezzék az elnök bejegyzését, miután az közvetlenül nem sértette a felhasználási feltételeket, de mégis úgy érezték, hogy félrevezető lehet sok ember számára. A Fehér Ház egyelőre nem reagált a történtekre, a Twitter pedig nem közölte, hogy algoritmus, vagy moderátorok jelölték meg az elnök bejegyzését. 

Forrás: CNN