Mi is írtunk arról, hogy az orvosok szerint, ha létezik veszélyes kihívás, az a műanyag rekeszes, ahol az emberek gyakorlatilag bármilyen sérülést beszerezhetnek, és a sürgősségi osztályok statisztikái szerint be is szereznek. Az eséseket nézni is rossz, ennek ellenére elárasztják a közösségi médiát, úgyhogy most rajtuk a sor, hogy ne promótálják tovább az egyértelmű hülyeséget. 

A TikTok már jelezte is, hogy véget vet a platformon az ilyen tartalmak terjedésének, és azonnal tiltja a mutatványok hashtagjével feltöltött videókat. A közösségi oldal szerint a kihívás poénosnak állítja be a súlyos, akár maradandó sérülésekhez vagy akár halálhoz is vezethető kihívást. Sokan töltenek fel olyan videót is, amelyen kihívás közben valaki egészen egyszerűen kirúgja az emberek alól a ládákat, ezzel okozva sérülést másoknak. A hashtagekre rákeresve most egy olyan figyelmeztetés jön fel a TikTokon a videók helyett, melyben felhívják a figyelmet, hogy ezek a videók sértik a közösségi irányelveket. 

Hogy mennyire érkezett időben ez a tiltás, az egy újabb kérdést vet fel, ugyanis a Business Insider cikke szerint 71 milliószor nézték meg a tartalmakat, mielőtt tiltották volna őket, és persze megint másik kérdés, hogy a többi közösségi oldal mikor kezdi el tiltani ezeket a felvételeket. 

Forrás: Gizmodo