Ugyan a WhatsApp népszerűségét eléggé megtépázta az, hogy kötelezővé akarják tenni, hogy az adatainkat megosszuk az anyacéggel, a Facebookkal, még íg is milliárdok használják a csevegőalkalmazást. Ők pedig mennek előre, most éppen pont az adatvédelemben szigorítanak, méghozzá a webes felületen.

Ott ugyanis mostantól extra azonosításra is szükség lesz, és a felhasználók csak biometrikus adataik megadása után tudnak csak belépni a WhatsApp PC-s verziójába. Magyarán ujjlenyomat vagy az arc ellenőrzése is szükséges lesz.

Ez a gyakorlatban úgy megy majd, hogy a képernyőn megjelenő QR-kódot kell a telefonnal beszkennelni és ezzel hitelesíteni. A Facebook azt állítja, hogy az eljárás néhány másodpercet vesz igénybe, és alapértelmezetten minden felhasználónál aktiválták. Viszont telefon ujjlenyomatos/arcazonosítós szolgáltatásának kikapcsolásával ki lehet kapcsolni, szóval nem kötelező.

Természetesen a Facebook azt állítja, hogy az extra védelemmel nem gyűjtenek több adatot, mi pedig készséggel el is hisszük ezt nekik.

Forrás: HVG