Ahogy egyre jobban benne vagyunk a jelenlegi koronavírus-járványban, úgy növekszik a tudásunk is a kórokozóval kapcsolatban. Ezzel gyakorlatilag megegyező ütemben jön egyre több hamis hír is, amik ellen boldog-boldogtalan próbál valahogy védekezni. A WhatsApp például ezért vezette be, hogy csak limitált számú embernek lehet továbbküldeni a beszélgetéseket, és most ők léptek még egyet előre. Indítottak egy chatbotot, amivel a vírussal kapcsolatos tényekről lehet elbeszélgetni.

A WhatsApp a Poynter nevű céggel fogott össze, és raktak össze együtt egy komoly adatbázist, amiből több mint 4000 hoaxról lehet megtudni, hogy hülyeség, és azt is, hogy miért. Az adatbázis amúgy annyira nagy, hogy több mint 70 ország független tényellenőrző szervétől szerzik az adatokat, és ezzel övék a vírussal kapcsolatos legnagyobb ilyen információtömeg.

A chatbotot a +1 (727) 2912606 számon lehet elérni egy egyszerű „hi” köszönéssel, vagy ide is lehet klikkelni közvetlenül: http://poy.nu/ifcnbot Természetesen csak angolul érhető el egyelőre, de azt nem tudjuk, hogy később lesz-e más nyelven.

Forrás: Techcrunch