Az Instagram jelenleg olyan új chat widgeteket tesztel, amelyek célja, hogy növeljék a felhasználók aktivitását a direkt üzenetekben (DM). Ezek az eszközök további funkciókat és információkat biztosítanának a csevegés során.

A tesztelt widgetek között található egy visszaszámláló, amely például egy közelgő eseményre figyelmeztethet, egy időzóna widget, amely megjeleníti a csevegőpartnerek helyi idejét, és egy rögzített tartalom widget, amely gyors hozzáférést biztosít a fontos üzenetekhez.

Az Instagram célja ezzel a fejlesztéssel, hogy még inkább ösztönözze a felhasználókat a direkt üzenetek használatára, mivel a privát megosztások egyre népszerűbbek a platformon.

Emellett hasznos lehet egy márka elkötelezettsége szempontjából is. Ha a funkció elérhetővé válik a márkák számára, akkor például ajánlatot kérhet az ügyfelektől, az elfogadáshoz csatolt időzítővel. A helyi idő megjelenítése szintén előnyös lenne, mivel biztosítható, hogy ésszerű órán belül válaszoljon.

A tesztelés jelenleg korlátozott számú felhasználóra terjed ki, és még nem tudni, hogy mikor válnak elérhetővé ezek az új funkciók szélesebb körben.

Forrás: Social Media Today