Ha valaki nem tud magának venni egy márkás luxuspólót vagy kabátot, de mégis szeretne egyet, akkor mostantól megteheti, hogy legalább az avatarjának vásárol egy drága virtuális darabot. 

Nyilván azért azt nem szabad elfelejteni, hogy itt meglehetősen elnagyolva rajzolt ruhadarabokról beszélünk, ami csak digitálisan létezik, de ha valakinek ez volt a vágya, akkor most eljött az ő pillanata. A Meta online boltot indít, ahol a Facebook, Instagram és Messenger felhasználók digitális ruhákat vásárolhatnak avatarjukhoz. Az első márkák a boltban a Prada, a Balenciaga és a Thom Browne, a ruhák között pedig a logós kapucnis pulcsitól az öltönyökig sok minden található. 

Egy Facebook-bejegyzésben a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg elmondta, hogy hamarosan további márkákkal bővül majd az online bolt, de hogy egészen pontosan mikortól lesznek elérhetőek a ruhák, azt egyelőre nem tudni. 

A luxusdivatházak egyre inkább együttműködnek technológiai cégekkel, hogy márkás digitális ruhákat kínáljanak. Tavaly a Fortnite bemutatta a Balenciaga skineket, hogy a játékosok ruhákat, például kapucnis pulóvert vásárolhassanak játékbeli karaktereiknek. A Robloxban a játékosok meglátogathatják a Gucci Townt, a márka logójával ellátott kerttel és egy virtuális üzlettel.

Forrás: The Verge