Az angol járványügyi korlátozás értelmében keddtől tíz napos karanténba kell vonulnia azoknak a brit állampolgároknak, az Egyesült Arab Emírségekből térnek haza. Ezt az egyre növekvő számú fertőzéssel magyarázták, de közben rengeteg embernek szúrt szemet, hogy egy rakás influenszer posztolgat képeket Dubajból. 

Alap esetben ezek a képek megszokottak lennének a közösségi oldalakon, hiszen csak az történik, ami szokott, vagyis influenszerek mutogatják, hogy mennyire luxus életük van. Viszont egy ideje már arra kérnek mindenkit a hatóságok, hogy a közösség, a fertőzések csökkentése és a kórházak leterheltségének enyhítése miatt, csak azok utazzanak, akiknek  halaszthatatlan munkaügy miatt nincs más választása. Az influenszerek képeiről pedig úgy tűnik, hogy jelen esetben halaszthatatlan luxusvacsora, halaszthatatlan napozás, és halaszthatatlan városnézés volt a program, ami a követőiknek is szemet szúrt. Sokak érzik úgy, hogy egészen egyszerűen pofátlan, amit az influenszerek tesznek. 

A bejegyzéseikből kiderül, hogy ők is érzik, hogy minden ajánlással szembemegy az, amit csinálnak, vagy egyszerűen ironizálnak, mikor azt írják, hogy ez a kilátás az irodámból, vagy üres táblázatokat nyitnak meg, lefotózzák a kilátással, majd egy óra múlva már a strandról posztolnak képet. Yazmin Oukhellou például azzal védekezett, hogy egy halaszthatatlan termékbemutatóra érkezett, és természetes, hogy közben kihozzák az utazásból a maximumot, és vannak olyanok is, akiknél a szponzoráció több hónapig tart, vagyis nem is nyaralni mentek, hanem tulajdonképpen áthelyezték a székhelyüket, és vannak olyanok is, akik szerint annyi történik, hogy ők bárhol vannak pénzt tudnak keresni, ami megfeleltethető a munka kritériumainak. 

Forrás: The Guardian