A dalkeresés dúdolással nem újdonság az okostelefonok terén, mivel a Google Assistant és a Soundhound már egy ideje kínálja ezt a funkciót. Ez egy praktikus módja annak, hogy megtaláljon egy dalt a telefonján, ha mást nem tud a számról. persze, ehhez jól dúdolni sem árt.

A Google most bejelentette, hogy egy kísérlet részeként felajánlja ezt a dúdolós keresési funkciót a YouTube-on, valamint lehetőséget ad egy éppen lejátszott dal rögzítésére, hogy azonosítsa azt.

A Google szerint a kezdéshez át kell váltania a YouTube Hangalapú keresésről a dalkeresési funkcióra. Ezután legalább három másodpercig dúdolnia kell vagy fel kell vennie a dalt, majd a funkció elküldi önt a megfelelő YouTube-tartalomhoz (pl. egy hivatalos zenei videóhoz, egy felhasználó által feltöltött videóhoz vagy egy Shorts kliphez).

A dúdolásos keresés és a rögzítési funkciók jelenleg csak a YouTube-nézők „kis százaléka” számára érhetők el Androidon. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Google ezt tesztnek vagy kísérletnek minősíti, ami arra utal, hogy ezek a funkciók jelentős változásokon eshetnek át, mielőtt mindenki számára elérhetővé válnának. Ha egyáltalán.

Forrás: Android Authority