Attól mert valami úgy néz ki, mint egy bizonyos étel meg ital, még nem biztos, hogy az íze és az élmény is ugyanolyan. Ez nem csak a vodka és víz kombóra igaz, hanem a videók szerint az egészséges kólára is, ami szódából vagy ízesített szénsavas ásványvízből, jégből és balzsamecetből áll. 

Az egész egy TikTok felhasználótól indult, aki a pilates tanárától vette az ötletet, hogyan lehet elérni a kóla hatást és ízélményt, csak éppen egészségesen, hozzáadott cukor nélkül. A legtöbbek szerint sima ásványvízzel ihatatlan az eredmény, ízesítettel és nem túl sok balzsamecettel már jobb. Ízben persze nem emlékeztet a kólára, de nem feltétlenül ihatatlan. 

Az egészségesség kérdésében pedig dietetikus foglalt állást, aki szerint önmagában ecetet inni nem jó ötlet, néhány deci vízben már el lehet keverni egy-két kis kanálnyit, de itt is oda kell figyelni, hogy lehetőleg ne túl sokat, és utána mossunk fogat, mert az ecet nem tesz jót a fogzománcnak. Alapvetően az ecet kis mennyiségben jó lehet a szervezetnek, viszont itt szerinte leginkább az ízesített ásványvizekkel van a baj, amik egyáltalán nem szolgálják az egészséget, még akkor sem, ha ecetet önt hozzá valaki. 

Forrás: The Guardian