Shuhan He, aki sürgősségi orvosnak tanult, elszánt küzdelmet folytat, hogy sokkal több olyan emoji létezzen, ami emberi szerveket ábrázol. Szerinte ez rengeteget javítana a páciens és orvosok közti kommunikáción. Anatómilag helyesen eddig csak a tüdő és a szív rajza elérhető, szerinte azonban sokkal több egészségügyi szempontból releváns emojira lenne szükség. Az ötletét több orvos is támogatja. 

A sztetoszkóp, hallókészülék, csont vagy mikróba emoji jó irány, de nem elég. Az orvosok szerint ennél jóval többre lenne szükség, és nem csak emberi szervek, de különböző orvostechnológiai eszközökről is kellene emoji. Az orvosok szerint bár elsőre meglepőnek tűnik a dolog, de a verbális kommunikációban már megszokott, hogy nem éppen szakkifejezésekkel mondjuk el, hogy mit érzünk. Szúrást, égető fájdalmat, vagy éppen mikor azzal meg valaki orvoshoz, hogy úgy érzi, mintha egy elefánt ülne a mellkasán. 

Nagy segítség lenne ez az orvosok számára olyan betegek esetében, akik nem ismerik a nyelvet, viszont az emojik segítségével gyorsabban el tudnák magyarázni a problémájukat, illetve az orvos szavait is könnyebben megértenék.  A kérésük az emojikat elbíráló Unicode-hoz is eljutott, illetve önkéntesek már segítettek is megtervezni, hogyan is kellene kinézni az emojiknak. Hogy ezek átmennek-e az elbírálási eljáráson, és hányan használják majd arra, hogy utazás során beszélni tudjanak az orvossal, az a jövő nagy kérdése. 

Forrás: The Verge