Egy nappal a megnyitása után már rengeteg TikTok-felhasználó szeretné tönkretenni a 4 milliárd dollárból épült Padma-hidat Bangladesben.  Az országban a híd a megkérdőjelezhető kivitelezés és a korrupció szimbólumává vált. 

Hét évbe telt felépíteni, és 4 milliárd dollárba került, ennek ellenére az emberek nagyon elégedetlenek, és egy nappal a megnyitó után már káosz alakult ki. Vannak, akik levizelnek a hídról, egy buszsofőr átszakította a vadonatúj fizetőkapu sorompóját, és két olyan videó terjed, ahol puszta kézzel csavarják ki a hídon a csavarokat emberek, ami valóban minimum megkérdőjelezi az építés minőségét. 

A hatóságok most letartóztatták az egyik videó készítőjét, a másikat pedig körözik, és elmondták, hogy szerintük valójában használtak szerszámokat a csavarozáshoz, nem puszta kézzel szedték szét a hidat. Banglades egy törvény alapján kriminalizálja a kormányzati vállalkozások szabotálását vagy károsítását, és korábban a sajtószabadság visszaszorítására használták. Hétfőn egy másik személyt 10 dolláros pénzbírsággal sújtottak, amiért leállította az autóját, és TikTok-videót forgatott a hídon.

A projekt igazgatója, Mohammad Shafiqul Islam az avatás alkalmával azt mondta a médiának, hogy az ország leghosszabb, 3,82 mérföldes hídja ellenáll a jelentős természeti csapásoknak. Hétfőn azonban munkásokat láttak meghúzni a csavarokat a hídon. „Nem történt kompromisszum a Padma-híd építésének minőségét illetően” – tette hozzá. „A legmagasabb színvonalon épült.”

A kormány tagadta, hogy a híd mögött bármiféle aljas üzletet folytattak volna, és 2014-ben a kormány Korrupcióellenes Bizottsága minden vád alól felmentette a projektet. 2017-ben egy kanadai bíróság az SNC-Lavalin vezetőit is felmentette.

Forrás: Vice