Több mint két évvel a bejelentése után, most úgy tűnik, hogy vége a Facebook kriptovalutás projektjének, aminek a neve kezdetben Libra, majd később Diem lett. A Bloomberg értesülései szerint a Facebook által életre hívott, a digitális token kezelésére létrehozott Diem Association eladását vizsgálják, miután évek alatt sem sikerült megegyezni a szabályozókkal. 

Az újság úgy értesült, hogy a végső csapást a szabályozásért felelős testület indította a Silvergate ellen, akiket a Diem legutóbb banki partnerként nevezett meg. Úgy tűnik ezek alapján, hogy a Facebook kriptovalutája nem tudott szintet lépni. Eredetileg a Libra-t egy digitális tokennek szánták, amelyet a világ minden tájáról származó valutakosár támogat, de a szabályozók gyorsan leállították ezt az ötletet. Így egy leegyszerűsített dizájnt hoztak létre, amely az újramárkázott Diem tokent az amerikai dollárhoz köti.

Már egy ideje voltak jelek arra vonatkozóan, hogy tovább húzódik a Diem bevezetése, mint várták. A Facebook ugyanis nemrégiben piacra dobta az eredetileg a Diem-érméhez épített digitális pénztárcát, de nem a Diemmel. David Marcus, az ügyvezető, aki eredetileg a Librat javasolta, és a Meta digitális pénztárcáját vezette, tavaly év végén elhagyta a céget, miután a projekt mögött álló alapítócsapat nagy része is kilépett. 

Forrás: The Verge