Nem ez az első eset, hogy a Tesla, a SpaceX és más cégek atyja, Elon Musk nyilvánosan támadja a Facebookot. 2018-ban például nagy port kavart azzal, hogy egészen egyszerűen törölte az összes cégének a Facebook oldalát. 

Most az Ali G-ként vagy Boratként is ismert komikus, színész és író Sacha Baron Cohen  bejegyzésére reagált azzal, hogy a Facebook béna, és útjára indította a #deletefacebook hashtaget, ami arra buzdítja az embereket, hogy ne használják a közösségi oldalt. 

Cohen is többször támadta a Facebookot, korábban a világtörténelem legnagyobb propagandagépezetének nevezte, most pedig Mark Zuckerberget hasonlította egy római császárhoz. Bejegyzésében arról ír, amit már nagyon sok szakember is sürget, hogy a Facebook ne legyen egy nemzeteken felülálló képződmény, hanem szabályozzák a kormányok. Azt fejtegeti, hogy amennyiben nem hagyja senki, hogy egy ember kezébe kerüljön 2,5 milliárd ember vízellátása és áramellátása, akkor miért gondoljuk, hogy rendjén van, hogy van egy ember, aki kontrollálja, milyen információk jutnak el 2,5 milliárd emberhez? 

A Facebookot az adatvédelmi botránya után a legtöbb támadás jelenleg amiatt éri, mert Zuckerberg kiállt amellett, hogy politikusok hazudhatnak, ha mindezt fizetett hirdetésben teszik.  Zuckerberg szerint ez a szólásszabadság része, a bírálók szerint viszont a Facebook feje az emberek manipulálásától sem riad vissza, hogy magasabb profitot érjen el.