Az eddigi talán legnagyobb változás következik be a napokban a Facebook-odalaknál: eltűnik a like/tetszik gomb.

A dolog már gyanús lehetett sokaknak eddig is, ugyanis valamiért a Facebook nem a like-ot ajánlgatta az nekünk potenciálisan tetsző oldalaknál, hanem a követést.

A Facebook magyarázata egész egyszerű: a követések száma sokkal jobban reprezentálja egy oldal elérést, mint a lájk, hiszen sokan vannak úgy, hogy udvariasságból belájkolnak egy oldalt, de azonnal ki is követik, mert amúgy nem kíváncsiak a tartalomra. Vagy mondjuk később állították le a követést, mert idegesítette őket a tartalom.

Ez valószínűleg sok oldalkezelő számára sokkoló lehet így elsőre, hiszen a lájokra mentek rá rengetegen, de a követők számának hangsúlyozása az adminok számára is sokkal fontosabb, mivel így sokkal pontosabb képet kapnak majd arról, hogy hány emberhez jutnak el az általuk kitett frissítések.

A Facebook egyébként ezzel a lendülettel ki is vezeti a Tetszik gombot, úgyhogy ezután csak követni lehet oldalakat. Ez egyébként egyszerűsíti az adminok számára a kommunikácót, hiszen két szám helyett már csak egy áll majd a rendelkezésükre, az viszont ténylegesen reprezentálni fogja az oldaluk elérését.

Forrás: Facebook